káva

4. duben 2014 | 16.40 |
› 

 kafe 01

Moje první kafe v Panamě

kafe 02

Nejlepší kafe v životě

kafe 03

Vánoční stromeček s kávou na plantáži v Boquete

kafe 04

Dozrávající kávová zrnka

kafe 05

Domorodec přináši nasbíraná zrnka do zpracovatelské firmy

kafe 08

Zrnka se operou, tady se odstranily šlupky

kafe 07

oloupaná zrnka se suší na sluníčku

kafe 09

i my jsme se zapojili do práce :-)

kafe 10

ale hlavně jsme objížděli kavárny v okolí Boquete a dávali si jejich kafíčko

kafe 11

Region Boquete v posledních letech produkuje vůbec nejdražší a nejvíce hodnocené kávy na světě. Kvalita této kávy je dána nadmořskou výškou (1830 m.n.m.) a procesem pracování. Filozofie pěstitelů je sbírání zcela zralých červených třešní přímo ze stromu. Vesměs všechny zdejší kávy patří k odrůdě Geisha. Panamská káva se obvykle dodává jak znalcům, kteří zajímají o ochutnávání těch nejlepších dostupných káv, tak i prezidentům, diplomatům a do nejlepších hotelů světa.
Proč je tedy místní Geisha tak jedinečná, že ceny za kilogram pražené kávy dosahují až 10 000 Kč? Geisha má charakter etiopské kávy: citrónově květinové chutě, někde mezi citrónovou trávou (lemongrass) a sladkým jasmínem, spolu s troškou citrusových tónů. Geisha je výrazně aromatická.

kafe 14

Při cestách v okolí Boquete jsme neustále potkávali domorodce, kteří pečovali o kávové plantáže (majitelé především Američané) a sbírali zralá zrnka kávy.

kafe 12

Zpět na hlavní stranu blogu

Související články

Komentáře